Euro meer

Mag het een euro meer zijn?

Daar ben ik weer, m’n 2e blogje. Vandaag neem ik je mee in het leven van een aan- en verkoopmakelaar. Ja, je hoort het goed, ik ben zo’n bezeten iemand die elke dag bezig is met huizen en woningen. Maar hé, het heeft wel zo zijn voordelen! Zo kan ik bijvoorbeeld vrij aardig inschatten wat de juiste waarde is van een woning. Niet dat ik altijd succes heb, maar meestal zit ik aardig in de richting.

Een jaar geleden was de woningmarkt nog zo oververhit dat woningen per inschrijving werden verkocht. Samen met mijn klant ging ik naar de woning om alle plus- en minpunten te bespreken. Ook schatte ik gelijk even in wat de woning ongeveer waard was. Het belangrijkste is echter natuurlijk dat een woning goed moet voelen. Het gevoel van de klant moet goed zijn. Het “hier wil ik echt wonen” gevoel, daar ga je voor. Als dat er is, dan ga je verder en breng je een bod uit. Hier was dat zeker het geval.

Dus alles klopte en de klant was nog steeds enthousiast en dus gingen we nog eens bij elkaar zitten om een en ander te bespreken. Soms contact ik zelfs mijn collega makelaar om te horen hoe een en ander er voorstaat. En zo gingen we verder.

En dan komt het grote moment: bieden. Dat blijft altijd spannend, want je wilt graag succesvol zijn en je klant blij maken. En ja hoor, op een dag kreeg ik het telefoontje waar ik al die tijd op had gewacht: we hadden het huis! En écht dit geloof je niet en wij eigenlijk ook niet: Met maar liefst één hele euro meer dan de rest van de bieders. Hoe raar kan het zijn? Maar goed, de klant was blij en dat is het belangrijkste. Zij woont tevreden in haar nieuwe huis in Berlicum. Eind goed, al goed!

 

Zo zie je maar. Je weet maar nooit wat één euro extra je kan opleveren.

 

Hartelijke groet,Tom Spoormakers