Energielabel

Snel en vakkundig een energielabel geregeld!

Wat is een energielabel?

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht vanuit de overheid om als verkoper van de woning een energielabel te kunnen laten zien aan de kopende partij. Dit label laat zien hoe energiezuinig de woning is (dus hoeveel energie de woning verbruikt), hierbij is een A++++-label het energiezuinigst en woningen met een G-label het minste.

Het energielabel is niet alleen van belang om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar kan ook een positieve invloed hebben op de verkoop van je woning. Een energiezuinige woning kan namelijk aantrekkelijker zijn voor kopers, omdat het hen op de lange termijn kan helpen besparen op energiekosten. Daarnaast kan een woning met een gunstig energielabel in waarde stijgen, aangezien het aangeeft dat de woning goed geïsoleerd is en beschikt over efficiënte verwarmings- en koelsystemen.

Wie stelt het energielabel op?

Bij Spoormakers Makelaardij werken wij samen met een gecertificeerde partner om het energielabel snel en vakkundig voor je te regelen. Binnen slechts een week zal je woning worden gekeurd en ontvang je het officiële energielabel. Je energielabel is 10 jaar geldig. Hiermee voldoe je aan de wettelijke verplichting en kun je potentiële kopers alle duidelijkheid bieden over de energieprestaties van de woning.

Wat zijn de kosten van het energielabel?

De kosten voor het verkrijgen van een energielabel via Spoormakers Makelaardij bedragen €399,- inclusief BTW, ongeacht de grootte van de woning (bedrijfspanden zijn uitgesloten). Met onze professionele service zorgen wij ervoor dat het energielabel snel en efficiënt wordt geregeld.

Ik wil graag een label aanvragen

Ik wil graag een label aanvragen

Ik wil graag een label aanvragen

Ik wil graag een label aanvragen